OBS: Du er nu offline

Vm i Skills:  Flotte resultater til unge 3F'ere

Flere måneders hard-core træning og tre dages intensiv konkurrence resulterede torsdag aften i en pæn medaljehøst til World Skills i Abu Dhabi

Den 20-årige snedker Frederik Riber igang med at udforme en vinduesramme under World Skills i Abu Dhabi
Den 20-årige snedker Frederik Riber igang med at udforme en vinduesramme under World Skills i Abu Dhabi
Af 
 

Der blev uddelt fire flotte medaljer til fire unge 3F’ere, da resultaterne af World Skills blev afsløret torsdag aften i ørkenbyen Abu Dhabi.
 
Således kan tjeneren, Emma Hjort, bygningssnedkeren, Frederik Riber, flisemuren, Frederik Nielsen og tømreren, Jesper Nielsen, være tilfreds med et ekstra godt resultat i verdensmesterskaberne og bryste sig af en ‘Medallion of Excellence’ (medalje for et ekstra godt resultat) – et tegn på, de har fået over 700 point i konkurrencerne.
 
For 20-årige Frederik Riber, der samlet fik en 9. plads ud af 26, er det ‘yderst tilfredsstillende’:
 
- Jeg er vildt glad. Det kunne jeg ikke have gjort anderledes.

Stresset slutspurt

Det har krævet hård træning, målrettethed og udenholdhed for de unge deltagere op til konkurrencen.

22-årige Frederik Nielsen, en dystende flisemurer, beskriver, hvordan han har trænet i to et halvt år med en ekstra intensiv indsats de sidste fem uger før mesterskaberne startede. Alligevel var det på et hængende hår, han kom igennem konkurrencen i Abu Dhabi. Her skulle han støbe et flisegulv og beklæde en vinkelmur med fliser:
 
- Jeg havde 22 timer fordelt over tre dage, men allerede første dag skred min tidsplan. Det betød, jeg skulle indhente tre timer, som jeg var kommet bagud, den sidste dag. Men jeg gjorde det. Jeg ramte simpelthen et gear, hvor jeg kunne nå det hele, og der stadig var ro på, så det blev et godt resultat.
 
Han betrager det som ‘en kæmpe cadeau’ at vende hjem med en ‘Medallion of Excellence’:
 
- Det har været en helt sindssyg oplevelse, jeg aldrig glemmer. Nu står trofæet og vidner om, jeg kom igennem konkurrencen, siger Frederik Nielsen.
 
 

Vil inspirere andre unge

I dag skal hele holdet på i alt 15 unge danskere en tur i forlystelsesparken ‘Ferrari World’ for at glemme konkurrencen og prøve verdens hurtigste rutschebane.

Men efter det venter hjemturen til Danmark, og hverdagen for de unge talenter skal igen til at begynde. Bygningssnedkeren, Frederik Riber, håber, hans hårde arbejde kan ‘inspirere andre unge’.

- Det er ikke fordi, de nødvendigvis skal blive snedkere eller håndværkere. Men jeg vil gerne vise andre unge med ‘uopnåelige’ drømme, at det kan man sagtens nå, hvis man griber chancen og klør på. Det har World Skills vist mig, siger Frederik Riber.

Hans kammerat aalborgenseren og flisemureren, Frederik Nielsen, har samme ambition. Derfor skal han hjem og træne kommende flisemurere, der måske skal udtages til næste World Skills i Rusland om to år:

- Jeg forsætter som træner for at give andre unge samme oplevelse, som jeg har haft. Aalborg skal på verdenskortet igen næste år.