OBS: Du er nu offline

Kampagner

DSC_3665

Skal jeg arbejde, til jeg dør af det?

Tidligt om morgenen på en af dagene på 3F’s seneste kongres i 2016 blev de morgenfriske delegerende mødt af et overraskende syn. Pladsen foran kongrescenteret var omdannet til en byggeplads, men ikke nok med det. Murerne og arbejdsmændene var alle over 65 år, for det bliver fremtiden, hvis ikke vi gør noget.
Det kan ikke være meningen, at en arbejdsmand på 74 år i fremtiden fortsat skal bakse rundt med at bære mørtel på byggepladserne. Men det bliver et syn, vi alle sammen må vende os til, for det bliver fremtiden – selv hvis politikerne ikke hæver pensionsalderen yderligere!

30 timers arbejdsuge

En gang imellem tager 3F Ungdom arbejdstøjet af, og finder en fin skjorte frem. Det skete, da de lavede et samarbejde med flere politiske partier på Christiansborg for at sætte 30 timers arbejdsuge på dagsordenen under overenskomstforhandlingerne.

Arbejdstiden og arbejdsbelastningen for 3F’ere er så høj, at ufaglærte i gennemsnit mister 5,7 potentielle leveår, mens faglærte i gennemsnit mister 2,9 potentielle arbejdsår. Det går ud over både økonomien og den enkelte arbejders helbred og livskvalitet.

En indfasning af en 30 timers arbejdsuge vil være et skridt i retningen af et mindre slidsomt arbejdsliv.

Nej til indslusningsløn

Da en større gruppe flygtninge i 2015 gik på de danske motorveje, var regeringen fremme med et forslag om, at flygtninge skulle arbejde på ’indslusningsløn’. Forslaget betød, at de skulle gå på vores arbejdspladser til 50-60 kroner i timen. Det ville 3F Ungdom ikke finde sig i, så en råkold vinteraften lavede vi uddelinger på busterminaler og banegårde 10 steder i landet.

På billedes ses holdet i København

Hvis du vil være frivillig i en af vores kampagner, kan du tilmelde dig her.